"Ha nincs célod, soha nem is fogod elérni!"
Pribék István Kettlebell Instruktor
Tel: +36703602653
Email: kettlebellfehervar@gmail.com

Ground Force Method képzés

Mit jelent a Ground Force Method(GFM)?

Röviden: Kezdj el mozogni!

Mozogj jobban, erősebben, mozogj többet, majd később mozogj gyorsabban.

A mozgás nem elég, mindig jobban kell mozognod és erre törekedned!

A Ground Force Method egy integrált mozgásrendszer, ahol a cél a jobb minőségű mozgás létrehozása, azokon a primitív és ősi mozgásokon alapulva, amelyeknek mindannyian mesterei voltunk gyermekként. Emlékszel amikor még könnyedén és fájdalom nélkül futottál, másztál, ugráltál, mint gyermek? Emlékszel még arra, amikor a mozgás öröm volt, és élvezetes?

A Ground Force Method célja, hogy játékos, elegáns és gyönyörű mozgáson keresztül hozzon létre változást a mozgásod minőségében. A cél az, hogy lépésről-lépésre elvezessünk a jobb mozgás elérésében, amely segít a jobb és élvezetesebb életminőség létrehozásában. Ha jobban mozogsz, legyen bármilyen célod – az könnyebben sikerül majd, hiszen az élet mozgás.

Figyelembe véve azt, ahogy a modern társadalom a testnevelést kezeli, borzasztó mértékű degenerációt figyelhetünk meg a jelenlegi generációknál. Semmilyen tekintetben nem lettünk jobbak. Miközben a fitnesz ipar különféle edzésmódszereket kap fel évről-évre, melyek folyamatosan váltogatják egymást – pont, mint a divat esetében –, fokozatosan elvesztünk fontos dolgokat: a játékos és megfelelő minőségű mozgásformákat.

A Ground Force Method-ot a szükség szülte, amikor sérült atlétákkal vagy átlagos tanítványokkal kellett dolgozni, akiknek már nem jelentett örömet a mozgás, mert ebben a fájdalom és a kényelmetlenség-érzet megakadályozta őket. Amikor a fájdalom jelen van, akkor a célok semmivé foszlanak, és elsősorban a mozgás élvezete és játékossága megy veszendőbe, válik elérhetetlenné.

A rendszer másik központi fogalma a flow, egy különleges állapot, amikor az ember annyira feloldódik végzett tevékenységében, hogy észre sem veszi az idő múlását. Az edzések során a végzett munkáról azonnali visszajelzés születik, lehetővé téve az egyén számára, hogy saját magát korrigálja, mindezt örömteli, felszabadult módon, újra élvezve a mozgás minden pillanatát.

A Ground Force Method a szórakoztató és egyben az alapokhoz visszanyúló megoldás erre. Megismertetünk több száz szórakoztató, biztonságos, és egyben kihívást jelentő gyakorlattal, melyek segítségével újra megtanulsz helyesen mozogni.

“Tudjuk, hogy az élet mozgás és először a testünket kell megtanulnunk helyesen mozgatni. Mielőtt még megragadnánk egy súlyzót, vagy fölugranánk egy kondigépre, vagy elkezdenénk tablettákat szedni, meg kell tanulnunk olyan jól bánni a testünkkel, mint ahogyan azt kisgyermek korunkban tettük. A Ground Force Method olyan mozgásrendszer, ahol az elsődleges cél az, hogy javítsuk a mozdulatok minőségét azoknak az alapvető és primitív mozdulatoknak a segítségével amelyeknek egykor -gyermekkorunkban- valamennyien tökéletesen birtokában voltunk. Lépésről-lépésre vezetünk végig téged egy olyan úton, ahol egy újfajta mozgásrendszert fogsz fölfedezni, amelynek során egyszerre eddzük a testet és az elmét, hogy javítsunk életünk minőségén. A több mozgás nem jobb. Az erősebb mozgás nem jobb. A gyorsabb mozgás nem jobb. A jobb mozgás a jobb.” - Lakatos Péter

A gyakorlatok sorrendje egy kisbaba fejlődését imitálja. Nekik az első mozdulatok a gravitáció kitapasztalásáról szólnak. Emelgetik a fejüket, a lábaikat és a karjaikat. A hanyattfekvésből induló babának még sok dolga van – egy csomó mozdulatot tökélyre kell fejlesztenie, mielőtt megpróbálkozik a hason fekvéssel, vagy később a négykézlábra állással.

A Ground Force Method filozófiai alapjai

A célunk az, hogy egyszerű és mégis élvezetes mobiltás és saját testtel végzett gyakorlatokon keresztül, felhasználva a bennünk rejlő játékosságot és felfedezőkészséget újra megtanuld élvezni a mozgást. Többet mozogni nem okvetlenül jelenti a jobb mozgást. A jobb mozgás az elsődleges cél, amelyen keresztül vezet az út az erősebb, hosszabb, intenzívebb vagy éppen gyorsabb mozgáshoz.

A Gray Cook nevével fémjelzett Functional Movement System is szerves része a rendszernek. A GFM-ben szereplő minden egyes mozdulat különös odafigyeléssel került kiválasztásra, módosításra vagy strukturálásra, hogy megfelelően illeszkedjen az FMS paradigmájához.

Mivel FMS tanfolyamot is elvégeztem, így edzés közben különösen hasznos lesz nekem a GFM rendszer a bemelegítések megtervezésében és az FMS használatával a „fejlődés” mérése se maradhat el. Amit nem mérünk, arról nincs visszajelzés, de nekünk a cél a minél jobb minőségű mozgás elérése!

Vizsga után, Adolf Albert és Egyházi Gábor oktatókkal:

Gyere és ismerkedj meg a GFM játékos és szórakoztató rendszerével az edzéseimen!

forrás:
http://groundforcemethod.hu/