"Ha nincs célod, soha nem is fogod elérni!"
Pribék István Kettlebell Instruktor
Tel: +36703602653
Email: kettlebellfehervar@gmail.com

Cégeknek

Jól ismert és dokumentált tény, hogy a sport és a mozgás megelőzi az ülőmunka miatt kialakuló káros hatásokat, és a fizikai inaktivitás szoros kapcsolatban áll a túlsúllyal. A statisztikai jelentések szerint Magyarországon, a felnőtt lakosság > 60%-a túlsúlyos, 27%-a elhízott. Magyarországon a rendszeresen testmozgást végzők aránya mindössze 8-9%! A leggyakrabban előforduló népbetegségnek a hátfájásos problémákat tekinthetjük és hozzám is ezzel fordulnak leggyakoribb problémaként. Bizonyos felmérések szerint naponta körülbelül 9,3 órát ülünk, vagyis 1,6 órával többet töltünk ilyen pozícióban mint alvással.

Az ülő életmódnak köszönhetően, kóros izomtónus eloszlás alakul ki a szervezetben, nagyrészt a nyaki izmok görcsössé válásával, a gerinc stabilitását szabályozó mély hátizmok háttérbe szorulásával és gyengülésével. Rossz testtartás alakul ki, azaz a vállak előreesnek, a gerinc fiziológiás görbületeinek egyensúlya megbomlik. A derékfájás a fejlett ipari országokban, de hazánkban is a keresőképtelenség második leggyakoribb oka.

A sport elmulasztásával szabad utat kapnak a mozgás- és oxigénhiányból, az egyoldalú terhelésből (pl. ülőmunka) adódó elváltozások, betegségek. Egyre több betegségről, többek között a halálozási okok élén álló szív- és keringési betegségekről derül ki, hogy létrejöttükben a mozgáshiány is nagy szerepet játszik. Kimutatták, hogy a testmozgás oldja a szorongást, javítja a hangulatot, elűzi a stresszt és a depresszió ellen is hatásos. A stressz kezelésében is fontos szerepet kap a rendszeres testedzés, ez a tanulók visszajelzéseiből is világosan kiderül.

A fizikai aktivitás jótékony hatása megmutatkozik számos, az életminőséget alapvetően befolyásoló tényezőn, kezdve a nyugodt alváson, a kiegyensúlyozott kedélyállapoton át a nagyobb teherbíró képességig, ami nem elhanyaolható szempont egy munkaadónak. A jobb egészségi állapot pedig kisebb munkaidő kieséssel jár, ami a termelékenységre és teljesítményre is pozitív hatással van!

Dolgozói kedvezmény