"Ha nincs célod, soha nem is fogod elérni!"
Pribék István Kettlebell Instruktor
Tel: +36703602653
Email: kettlebellfehervar@gmail.com

Bemutatkozás

Sziasztok!

Az alábbiakban elmesélem miért lettem edző és miért pont a kettlebellt választottam, amit gyakran kérdeztek meg tőlem!

Sajnos fiatal koromban kerültem a sportokat mint a tüzet, és ez meg is látszódott rajtam. Kövér voltam és csúfoltak is, de serdülőként már szerencsére nem volt rajtam súlyfelesleg. A testnevelés órák alól állandóan kibúvókat kerestem, ha éppen nem volt felmentésem akkor kitaláltam valamit. Utáltam minden tesiórát mert soha nem volt sikerélményem. Leginkább a kötélmászás maradt tüskeként meg bennem, akkoriban semmit nem tudtam felfelé haladni :D
Visszatekintve most már sajnálom ezt nagyon, mert a labdajátékokhoz „fakezem és falábam” van azóta is.

Íme itt vagyok 8 évesen ducin, ugye milyen „cuki” kisfiú voltam?

Az egyetemi évek alatt alakult ki nálam a rendszeres sportolás szokása, ami azóta is folyamatosan hajt és hiányérzetet okoz ha néha kicsit több időt töltök el sport nélkül.
2008-ban felkerültem Pestre a tanulmányaim után, ahol a multis életmód, a napi sok óra ülés és a rendelt gyorskaják hatása(gondolom ez sokaknak ismerős) kezdett meglátszódni, hiába edzettem rendszeresen konditeremben. A sok ülés gyakori derék és hátpanaszokat okozott, ekkor fordult a figyelmem az akkor, 2010-ben még underground és nem túl ismert Kettlebell felé. Szinte egy misztikus köd lepte be a „vasgolyót dobálók” világát. Sok jót olvastam róla és a terembe ahova jártam nagy szerencsémre volt is ilyen edzés. Az oda járókkal beszélgetve, rengeteg pozitív hatásról számoltak be. Kezdetben párhuzamosan jártam kettlebellre és konditerembe , majd az előbbi fölényesen győzedelmeskedett és lopta be magát a szívembe örökre.

A rendszeres kettlebell edzések hatását hamar elkezdtem érezni, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy olyan izmokban fedeztem fel izomlázat amikben eddig soha, hiába jártam gyakran heti 2-3x edzeni konditerembe az ezt megelőző években. A sajgó törzsizmok még napok múlva is emlékeztettek, hogy tényleg a leggyengébb láncszem, a megfelelő törzserő hiányzott a hétköznapi életemből.

Három év után beleuntam az állandó ingázásba Pest és Veszprém között, így hazaköltöztem és 2011-ben már Veszprémben dolgoztam és folytattam a rendszeres kettlebell edzéseket.
Jelenleg főállásban autóiparban dolgozok informatikai területen, és hétvégente műszaki menedzser levelező szakon tanulok. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban mind a civil élet és a sport területén is!
Jól tudjuk, világban egy dolog állandó: a változás. Mindig és minden változik. A tudásunknak is kell változnia, hiszen amit tegnap tudsz, holnap már nem biztos, hogy érvényes lesz.
Ha valaki nem fejlődik, tanul, vagy képzi magát akkor a legjobb esetben is csak stagnál vagy rosszabb esetben lemarad. A sporttudomány is folyamatosan fejlődik mind az edzés és táplálkozás területén.


A mottóm: Ha nincs célod, soha nem is fogod elérni!
 

Egyik edzés végén, nyújtás közben villant be egy gondolat erejéig, hogy igen, én is képes lennék ezt az új sportot oktatni, mivel ekkor még nagyon kevés képzett instruktor volt Magyarországon.

Tudatosan készültem az edzői pályára, ebben 3 oktató is a segtíségemre volt. Végül 2011 augusztusában megszereztem a hőn vágyott RKC instruktori oklevelet, mai új nevén SFG azaz Strongfirst Girya rendszerben ami Pavel Tsatsouline nevéhez fűződik:

Mivel ez a rendkívül alaposan összeállított rendszer kizárólag kettlebell tanításról szól , így a magyar jogszabályoknak megfelelően a TF-en 2012-ben megszereztem a sportoktatói végzettséget, még jobban elmélyítve a tudásomat a sport egyéb területein is.

Még ebben az évben a TRX oktatói kurzussal bővítettem ismereteimet és az edzésen használandó eszközök listáját.
2013-ban elvégeztem az FMS funkcionális mozgásminta szűrés képzést, ami rengeteget támogat a munkámban. Segítségével könnyen kiszűrhetőek az asszimetriák, és a már létező sérülések okozta kockázatok.

Oklevelek, diplomák 

 • 2011 RKC – Russian Kettlebell Challenge
 • 2012 TRX Suspension training course
 • 2013 OKJ Testépítés és Sportoktató
 • 2013 SFG – Strongfirst rendszerben újravizsgázás mint kettlebell instruktor
 • 2013 Functional Movement Screening (FMS) szakértő, Funkcionális Mozgás Szűrés
 • 2015 SFG – Strongfirst rendszerben vizsgamegújítás
 • 2015 PwrON csoportos programtervezés továbbképzés
 • 2015 Buteyko légzéstanfolyam
 • 2015 SMR System továbbképzés, izompólya fellazítás
 • 2015 GFM - Ground Force Method mozgásrendszer oktató
 • 2016.01 Anatómia Workshop - Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet
 • 2016.04. Váll rehabilitáció szeminárium GFM alapokon
 • 2016.04. Gerincébresztő szeminárium – Wake Up Spine
 • 2016.05. Tudásötvözés Szeminárium – Az okositó mozgás
 • 2016.06. Alapfokú elsősegélynyújtó tanfolyam (baleset bárhol történhet)

Szerencsésnek érzem magam, hogy azt csinálhatom amit imádok és megoszthatom a lelkes tanulókkal ezt az örömömet. Kettlebell a mozgás minőségéről szól, így soha nem ülhetünk le elégedetten. A folytonos tökéletességre törekvés , -kaizen- hajt minden edzésemen, és ezt próbálom átadni edzésvezetés közben is!

Mit sem ér a tudás ha nincs gyakorlati háttér mögötte: már 2011-től oktatom folyamatosan Veszprémben az egyre népesebb kettlebelles közösséget.
Az eltelt évek alatt mindenféle emberrel dolgoztam a mozgásminőségük helyreállításában, fogyásuk vagy az izmosodásuk elősegítésében illetve a helyes táplálkozás kialakításában!
Számomra ez már nem hobby, hanem egy életforma!

Szívesen segítek Neked is átadni a tudásomat, hogy egy jobb és egészségesebb életet kezdj el élni a „vasgolyó” és a személyes segítségemmel!

A célom az, hogy mérhetően fittebb legyél, érezd is magad fittebben és nézz is ki fittebben!!

Várlak az edzésemen nagy örömmel!
Pribék István - Kettlebell Instruktor