"Ha nincs célod, soha nem is fogod elérni!"
Pribék István Kettlebell Instruktor
Tel: +36703602653
Email: kettlebellfehervar@gmail.com

A Te történeted

12 történet

Gecse Imola

2014 szeptember közepén kezdtem el a kettlebell edzésre járást. Az ok, amiért ezt az edzés típust választottam, egyszerű volt: ülőmunkát végzek, és akkoriban gyakran fájt a hátam, és sokat olvastam a kettlebell hátizomzatra gyakorolt jótékony hatásáról. Gondoltam, kipróbálom, és ha nem tetszik, maximum elbukom az első óra árát, és többet nem megyek, sok veszítenivalóm nem volt.Vártam az első órát, kíváncsi voltam, hogy milyen lehet, milyen gyakorlatok vannak a kettlebell-el. Az óra felépítése egyszerű: van egy bemelegítő rész, egy aktív, edző rész, majd egy levezetés a végén.

Átlagos testfelépítéssel rendelkezem, nincs komoly sportmúltam, csak mozgékony előéletem, így az első jel az óra utáni másnap-harmadnapon megjelenő izomláz volt. Ami számomra meglepő volt, de utólag már érthető: az első néhány alkalommal az edzések kettlebell nélkül zajlottak. A helyes testtartást, mozdulatsort kellett rögzíteni egyelőre súly nélkül. Az órák előre tervezett "koncepció" alapján kerülnek megtartásra, a csoport fejlettségi, előrehaladottsági szintje figyelembe vételével. Minden alkalommal van valami újítás, továbbfejlesztés egy-egy gyakorlatban.1,5 hónapja járok az órákra, a legkedvezőbb pozitív változás számomra, hogy megszűnt a fáradt hát érzet, fájdalom.Ezzel sikerült magamnak az elsődleges célt teljesíteni, amiért az órákra kezdtem járni.Ennyi idő után komoly izomzat fejlődésről még nem tudok beszámolni, de érzem magamon, hogy kezdek tónusosabb, összeszedettebb lenni.A foglalkozások nagy hangsúlyt fektetnek a tudatos egészségmegőrzésre, a XXI. századi "népbetegségek" kezelésére, mint pl. a hát- vagy derékfájdalom.Fontos, hogy a mai rohanó világban találjunk egy olyan mozgásformát, amit rendszeresen, és legfőképpen szívesen csinálunk, hiszen csak egy testünk, egészségünk van. Én ezt találtam meg a kettlebell-ben, ezért nyugodt szívvel merem ajánlani bárkinek!


Tovább

Kocor Roland

36 év nem tűnik soknak egy embernek, de ha figyelembe vesszük milyen megterhelést kell elviselnie a szervezetünknek tűzoltóként, már más megvilágításba kerül ez a szám. Vallom, hogy a prevenció azaz a megelőzés mindig hasznosabb a már kialakult probléma utólagos kezelésénél. Ezért a sport, amióta tűzoltó vagyok fontos része az életemnek.Kerékpároztam versenyszerűen, ami azóta már hobbivá szelídült. Mellette futok még a mai napig rendszeresen. Spinning edzésekre is néha ellátogatok, amit régebben oktatóként is műveltem, de most már picit monotonnak érzem. A kollégám, Magi Gábor ajánlotta a kettlebellt, mert Ő rendszeresen edz ezekkel a „fura vasgolyókkal”. A laktanya konditermében is van pár darab, de elsőre nehéz elképzelni hogy ezen eszköz köré építhető egy komplex edzés. Mivel nem szeretek elsőre ítélni, gondoltam kipróbálom és adok neki egy esélyt.Nem bántam meg, ebben biztos vagyok :) Igaz még csak kezdő vagyok, a pár hét gyakorlással a hátam mögött. Furcsa volt érezni, hogy mennyi helyen lehet izomláza az embernek, pedig nem a nulláról indultam az erőnlétet illetően. Ami ezen rövid idő alatt máris érezhető, hogy az erőm nőtt és az izomzatom is definiáltabb, persze messze még az áhított külső, de jó helyen és jó úton járok úgy érzem. Az edzések nem unalmasak, változatos az óra végig. Az edző -István-, végig figyelemmel kíséri a gyakorlatok végrehajtását, amiket előtte be is mutat, ha gond van a technikával kijavítja. Ajánlani tudom mindenkinek, nemtől és kortól függetlenül.


Tovább

Szendi Zsolt

„8 hónapja járok az edzésekre, igaz a szinte folyamatos délutános beosztások miatt sajnos csak maximum heti egyszer van lehetőségem, de így is csak ajánlani tudom. Mivel 5 éve ülő munkát végzek, már nagyon éreztem az izmok elsatnyulását, egyre többször fájt a hátam, a nyakam. Fiatal korom óra teniszezem, de szintén nagyrészt a munka miatt leszűkült az idő amit a pályán tudtok tölteni. István barátom évek óta mondta, hogy menjek el hozzá edzésre, sokat segítene rajtam, de eleinte nem is nagyon hittem benne, és mindig csak halogattam. Aztán mikor rászántam magam, és eljött az első edzésem, illetve az edzés utáni másnap, már tudtam nem hazudott. Napokig volt izomlázam, és olyan izmaimat éreztem amiről azt sem tudtam, hogy léteznek  Hihetetlen módon átmozgatja az embert a vasgolyókkal végzett gyakorlatok sora, illetve a nélküle végzett kiegészítő gyakorlatok is. Elmúlt a nyak és hátfájdalmam, javult a közérzetem, sőt észrevehetően jobb a kondim, így a tenisz is jobban megy 

Az edzések jó hangulatúak, változatosak, az edzőtársak kedvesek és segítőkészek,  jó kis csapat jött össze. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Tovább

K. András

Fiatalabb koromban, iskolás és egyetemista éveim alatt mindig sportoltam, mozogtam valamit.Nem voltam soha versenysportoló, inkább egészségem megőrzése volt a cél.Amikor dolgozni kezdtem, majd később saját cégem építése során sajnos egyre kevesebb időm maradtmár a mozgásra. Az évek során néhány kilogramm plusz súly is felhalmozódott rajtam.Így negyvenes éveim közepén arra az elhatározásra jutottam, hogy vissza kell hoznom az aktív mozgásostevékenységet az életembe. Ehhez nagyban hozzájárult második gyermekem megszületése is, hiszen nevelésemég hosszú ideig fontos feladat lesz életemben.Körülbelül másfél éve táplálkozásomban is igyekszem egészségesebb, minőségi ételeket fogyasztan.Ezzel egy időben elkezdtem futni és hobbi szinten kerékpározni, de az időhiány miatt sajnos nem tudott rendszeresséválni a mozgás.Így jutottam oda, hogy áprilisban jelentkeztem hozzád és elkezdtem látogatni a kettlebell edzéseket.Nagyon fontos, hogy rendszert hozott az életembe a heti két edzés, a szervezett mozgás.Először 12 kg-os és 8 kg-os bellel gyakoroltam, de az első néhány edzés így is gyötrelmes izomlázat hozott.Lassan megszoktam a mozgásformákat, azt is, hogy az összes izmom dolgozik minden edzésen.Most, 3 hónap elteltével 16kg-os és 12kg-os a két bell, amivel gyakorlok, de szeretnék majd idővel feljebb lépni.Testsúlyom az áprilisi állapothoz képest nem csökkent, viszont testformám átalakult.Vékonyabb lett a derekam, bár még hasról van mit leadnom, de karjaim és törzsem is izmosabb lett.Környezetem is észrevette rajtam a változást, pozitív megjegyzéseket kaptam.Az edzéseken tetszik, hogy adott rend, rendszer szerint folynak. Bemelegítés-nyújtás adja a keretet,majd az erősítő és cardió-köredzés gyakorlatok ismerős biztonságot adnak.Nagyon változatosak a gyakorlatok, nem unalmasak így az ismétlések sem, hiszen nem minden áldottedzésen ugyanaz a szenvedés van, hanem változatos gyakorlás során fáradunk el.Tetszik hogy gyakran teljesítőképességem határáig kapom a terhelést, felfogásom szerint csak így lehet feljebb lépni.Kedvencem az a köredzés, amikor 6-7 féle gyakorlatot forgószínpadszerűen váltva végzünk.Az edzések jó hangulatúak, várhatóan ha majd kialakul egy stabil létszám, ez csak javulni fog, ahogy megismerjük egymást.


Tovább

Németh József

Had osszam meg veletek azt az időszakot az életemből amikor még nem ismertem a kettlebellt. Gyerekkorom óta túlsúlyos ember voltam, amíg elegem nem lett abból, hogy 125 kiló vagyok, és a suli befejezése után elkezdtem diétázni és kardiós edzésekre járni.Az eredmény: 6 hónap alatt lementem 82 kilóra, és csak akkor döbbentem rá, hogy nem csak sok zsír volt rajtam, hanem kevés izom is, mivel a tükörben egy vékony karú emberkét láttam.Ezután elkezdtem dolgozni, és részben a 3 műszak + a lustaság miatt az edzéseket abbahagytam, aminek az lett az eredménye, hogy megint elkezdtem hízni.Tudtam valami más edzésformát kell keresnem, amitől erősödni, formálódni lehet, és kardiós edzésnek is jó, ekkor találtam rá a kettlebellre. Kb. 3 hónapja járok edzeni, de már most érzem és látom magamon, hogy sokat változtam.A változások:Erősebb lettem, nőtt az izomzatom (a karom 4 cm-t), jobban bírom a terhelést, és hajlékonyabb vagyok. Nem felejtem el, az első 2 órás bevezető kurzust, amikor másnapra szinte mindenhol izomlázam volt, ekkor már tudtam, ez lesz az én sportom!

 


Tovább

Bakó Gábor

Nekem kimondottan jó élményeim vannak az edzésekről. Nem csak fizikai fejlődést kapok tőle, hanem egyben szellemi és mentális kikapcsolódást is jelent. Többféle sportággal is próbálkoztam korábban, de a kettlebell, a maga sajátosságaival és különleges edzésformájával nagyon megfogott, illetve érdekessé és megunhatattlanná tette számomra ezt a sportágat.Persze kell ehhez a jó hangulat is, amit szintén megtaláltam az itteni közösségben.Az edzések minden izomcsoportot megmozgatnak, segítenek a hivatali munkám által okozott problémák (hát, gerincfájás; rossz testtartás, stb.) megelőzésében, illetve azok megszüntetésében. A speciális eszköz által végzett edzés sokkal élvezetesebb, és nagyobb kikapcsolódást nyújt nekem, mint egy átlagos konditermi edzés, erősítés. Persze néha az is kell, de én már a kettőt egymás kiegészítéseként végzem, mert másképp már nem tudnám elképzelni a sportolást.A kettlebell egyszerű, de mégis bonyolult; néha könnyű, de sokszor nehéz. Nehéz megfogalmazni, hogy mit is jelent ez nekem, röviden azt tudnám mondani, hogy az ember minden edzés után úgy érzi, hogy érdemes volt eljönni, megint sikerült fizikálisan elfáradni, és szellemileg felfrissülni. Sokan kipróbálják, néhányan abba is hagyják, de aki marad, az évekig nem tudja abbahagyni, mert már hiányozna neki az a fizikális és mentális töltet, amit az egy órába sűrített edzés ad neki.Nekem ezt jelenti a kettlebell.


Tovább

Keszei Péter

A kettlebellt pár kollégám - akik már kipróbálták- ajánlotta nekem korábban, de akkoriban még nem találtam induló kezdőcsoportot. Helyette edzőterembe jártam súlyzós edzéseket végezni, de igazából a monotonítása miatt sosem fogott meg ez az edzésforma. Ellenben itt, valamint a facebookon figyeltem fel az újonnan induló kezdőcsoportra, így megragadtam az alkalmat és jelentkeztem.Rólam annyit érdemes tudni, hogy 27 éves vagyok és szoftverfejlesztőként dolgozok immáron két éve. Ennyiből lehet sejteni, hogy napközben mennyit mozoghatok :-) 73kg voltam (173cm magassághoz), mikor elkezdtem dolgozni 2 éve, azóta 87kg lettem mire az edésre lejutottam. Most, hogy több mint 2 hónapja kettlebellezek, 3kg-mal vagyok könnyebb. Ez nem sok, de az eredmény inkább szemmel mérhető, mint mérleggel. Több embertől kaptam visszajelzést, hogy sokkal izmosabb lettem, mint pár hónapja voltam.Saját magamon annyi változást még észrevettem, hogy a korábbiakhoz képest kezd elmúlni a hátfájásom is és a tartásom is jobb lett, igaz néha még mindig görnyedésen kapom magam.Külön öröm volt számomra, hogy pár évvel idősebb és nálam mindig is erősebb bátyámat - a család legnagyobb meglepetésére - sikerült szkanderben megvernem. Erre még sosem volt példa... eddig... ;-)A foglalkozások jó hangulatban telnek, és egyre többen csatlakoznak az edzésekhez. Nincs két ugyan olyan edzés, változatos, egymásra épülő órákat, gyakorlatokat kapunk, nincs időnk unatkozni :-) Kifejezetten tetszik, hogy TRX gyakorlatok is feltűnnek alkalomról-alkalomra, valamint rögtön kapunk visszacsatolást, tippeket, hogyan javíthatunk a gyakorlatok elvégzésén.Egy percig se bántam meg, hogy elkezdtem a Kettlebellt!


Tovább

Szilágyi Viktor

2014 júniusa óta rendszeresen járok edzésre és terveim közt szerepel, hogy amíg csak tehetem fogok is járni! Edzés a vasgolyóval és nélküle, mindig szabályosan, ami átmozgat, kiizzaszt, nyújt és erősít, formál, rendez, helyrerak és ezt testi-lelki-szellemi szintre értem.Az edzés alkalmanként 1 órás. Fokozatos bemelegítés, és amikor elérte az ember a legjobb formáját jöhet a terhelés, ami izzasztó mégis kíméletes. Amikor éppen kiköpném a tüdőmet csippan a stopper: 15mp pihenő....Rendszeresen úszom és kerestem a kiegészítő sportot pl.:konditerem, de nem volt összhang, túl merevnek éreztem.Szóval hússzal múltam húsz, és örülök, hogy megtaláltam a Kettlebellt, mint opciót a fő testmozgásra, formában és egyensúly megtartásra, hátfájás ellen és szelep kieresztésre, na és persze a jó társaságra. Ajánlani tudom mindenkinek!


Tovább

Nágl György

Amikor a kettlebell edzésről először olvastam, nem gondoltam volna, hogy hamarosan ennyire megszeretem ezt az edzésformát. Régebben aktívan sportoltam (2008-ban hagytam abba a versenyszerű társastáncot), majd konditerembe jártam edzeni, de aztán azt is abbahagytam, és már kezdett meglátszani rajtam, hogy egy ideje nem sportolok. Ezért szükségem volt valami mozgásra, ami erősít és kondíciót is ad. Kipróbáltam több edzésformát, amik tetszettek is, viszont otthon nem voltam elég motivált, hogy egymagam végezzem a gyakorlatokat (Insanity Workout Program, fegyencedzés).Aztán valahogyan rátaláltam a kettlebellre. Amennyire tudtam utánajártam, és ahelyett, hogy vettem volna magamnak egy bellt, szerencsére az István által vezetett edzést választottam. Csak azt bánom, hogy nem előbb kezdtem el, mert ülőmunkát végzek napi 8 órában, és szükségem volt egy sportra, ami a törzs-hát izmait megfelelően edzi. Többek között erre is megfelelő a kettlebell edzés és amióta ezt csinálom, nem fárad el olyan hamar a hátam, nem olyan kényelmetlen az ülés, és a tartásomra is jobban odafigyelek. Emellett kevésbé vagyok fáradékony és azt hiszem jobb a közérzetem is. Másrészt mások véleménye szerint láthatóan erősödtem, pedig csak heti szokásos két edzésre járok. Gondolom, ha egy kicsit odafigyelnék a táplálkozásomra is, sokkal jobb eredményeket érhetnék el.Az edzéseken sok más, eszközzel és anélkül végzett gyakorlatot is csinálunk, ami kifejezetten tetszik, mert nem lesz monoton és nagyon hasznosak is. Szerintem jó közösséget kovácsol ez a sport az emberekből, és egész más hangulata van egy ilyen edzésnek, mint ha csak „simán lemennél egyet edzeni a konditerembe”, de ezt mindenki döntse el maga ha kipróbálta!


Tovább

Fiala Zoltán

Programozóként dolgozok egy multiban, így a napjaim főként a gép előtt üléssel telnek, ráadásul busszal is járok dolgozni. Nem mondanám, hogy túl sokat mozogtam volna az utóbbi időben. Ennek meg is lett az eredménye, bármennyire is igyekeztem mértékkel enni, a korábban leadott kilók azért csak visszajöttek, ill. egy-egy hosszabb munkanap után néha-néha volt egy kis hátfájás is már. A futás, mint sport nem igazán vonz, akárcsak a súlyzók monoton emelgetése, így kapóra jött, mikor Keszei Peti említette, hogy megy Kettlebellre. A neten utánanéztem mi is ez, milyen időpontban van, majd úgy döntöttem teszek vele egy próbát.Az első edzés sikeresnek bizonyult, egész hétvégén izomlázam volt :D

Szemmel látható már az eredmény, sokan szóvá is tették. Az alkalmi hátfájások azóta nem jelentkeztek, ill. energikusabbnak is érzem magam.Amennyire nem szerettem a testnevelés órák jó részét korábban, annyira várom a heti edzéseket. Sok régi ismerősöm meg is lepődik ezen, hogy én egyáltalán edzésre járok, így ezt is pozitív eredményként könyvelem el.

Szerintem mindig változatos feladatokkal készül István, az ember soha nem érzi úgy, hogy ugyanazt csinálja hétről-hétre, a bell-el rengeteg változatos gyakorlatra van lehetőség. Ha valamit rosszul csinálunk, akkor személyesen segít és korrigál.A távlati terv "természetesen" a fogyás és az erősödés, de emellett az a lényeg, hogy jól át tudjam mozgatni magam az egész napos ülőmunka után!


Tovább

Magi Gábor

Nagyon sok dolog változott (csak pozitíz irányba) mióta "vasimádó" lettem. Nem is biztos, hogy mindent le tudok írni de megpróbálom.Elsőként a testsúly változást említeném. Kb. 3éve még 115,5kg voltam. Első célom hogy 100 kg alá vigyem a súlyomat viszonylag könnyedén ment. Majd már sokkal nehezebben a 95kg elérése. Az alá viszont nem sikerült mennem eddig még soha, viszont az erőm is megfogyatkozott. 2014 január óta amióta elkezdtem a kettlebellt és életmódot váltottam (amiről szintén az edzőtől hallottam és ő volt benne a segítségemre!) azóta 85-86kg között vagyok de úgy hogy közben látom hogy izmosabb is lettem.Második észrevételem, nem csak hogy izmosabb lettem hanem az erőm hihetetlen mértékben megnőtt! Ezt minden téren tapasztalom, értem ezalatt a Tűzoltóságnál végzett munkám során még több terhelést bírok, szinte többszörösét, pedig elötte is mindig a maximumot nyújtottam, de most mintha nem tudnék elfáradni. A fizikai erőnléti feladatokat is könnyedén teljesítem. Ehhez persze hozzájárul az is hogy a küzdeni harcolni valamiért érzés sokkal erősebb lett bennem. Észrevettem a jócskán megnövekedett erőt és állóképességet akár a terhek cipelésében akár a sokáig nehéz testartásban végzett fizikai munkában. Társaim és kollegáim is észrevették és többször meg is jegyezték. Válaszom nekik mindig: "ez a vasgolyó csodákra képes"! Ezt persze nem kapnám meg ha nem lenne mellé egy kitünő edző is! Ezt tudom mert elötte egy kollegámmal elkezdtünk edzeni de mit sem ért szakértő nélkül. Folyamatosan meg-megsérültünk. Beláttam, ezt nem lehet könyvből és videókból megtanulni az internetről! Az edzések nagyon jók változatosak és mindig van valami új. Soha nem éreztem hogy "ezért kár volt ma lejönni"!Viszont ha kimarad (szolgálat miatt) egy edzés, azt nehezem viselem. Talán azt mondanám hogy kicsit függő vagyok! Bántott a dolog hogy az egyik csütörtöki edzés helyett elmentem a röplabdásokkal edzeni, de ott is észrevettem hogy sokkal többet bírtam és nem is fáradtam el úgy mint azelött, pedig nagyon hajtottam.Nem egyszer volt olyan, hogy szolgálat és az azt követő egész napos kemény fizikai meló után nehezen akaródzott rávenni magam hogy lemenjek edzeni. De viszont amikor elkezdtem a bemelegítést akkor minden egy szempillantás alatt megváltozott és annyira jólesett és felfrissített hogy hazafele úgy éreztem hogy kicsattanok az erőtől. A korábbi mentális és fizikai fáradtságnak nyomaveszett!Ez a dolog többek közt a csapatunknak köszönhető! Mivel mindenki nemtől függetlenül keményen edz és becsülettel végig csinálja egymást támogatva. Ez nagyon jó dolog a mai világban, ahol sokszor és sok helyen “lesz@rják” az emberek egymást! (Bocs a fogalmazásért de ez volt a legfinomabb jelző rá!) Mondhatnám, semmibe veszik egymást! Örülök hogy munkámon kívül még egy csapatba tartozom, ez fontos. Csapatban az emberek mindig jobban teljesítenek és jobbak az egyéni eredmények is. Gyorsabb a fejlődés és magasabb mércét állíthatnak maguknak amivel erősítik magukban az akadályok legyőzésének akaratát.Az állóképességem és az erőm változását mi sem tükrözi jobban, mint a Spartan Race teljesítése! Amit szintén Nektek köszönhetek! 2-3éve még a fizikai erőnléti felmérőnkbe szereplő 2000m-es futás is komoly gondot és megerőltetés okozott. Pedig edzésen egy métert se futunk! Ennek ellenére teljesítettük! Mivel a fizikai állóképességem és a testalakom sokat változott, ennek következtében sokkal jobban érzem magam, jobb a hangulatom, és nem kell már szégyellnem a "bojleromat" (amit már a múlté)!Az edzőről annyit tudok mondani, hogy nagyon jól végzi a dolgát, és nem csak edzői tevékenységben, hanem mindig mindenben segíti a tanítványokat akármiről is legyen szó! Akár étrenddel, sporteszköz vásárlássál, táplálkozással, jó tanáccsal, vagy bármivel kapcsolatban, mindig rendelkezésre áll!Az edzések felépítese nagyon jó, István mindenre nagyon figyel a bemelegítéstől a nyújtásig. Nyújtásról jut eszembe, mindig is merev voltam/vagyok de ez is sokat változott, hajlékonyabb lettem az edzések hatására. Amit még észrevettem, az az izületei fájdalmak megszűnése. A röplabda miatt nekem a vállaim és a térdeim illteve a hátam sokszor fájt. Amióta kettlebellezek azóta nyomaveszett. Se bemelgítő kenőcsöt, se fájdalomcsillapító krémet nem vettem és nem használtam már január óta!Nagyon jónak találom azt is hogy nem csak 60 percig vagyunk csapat, hanem összejárunk csapatépítő bulikra. Ez fontos, és szükség van ezekre mert nagyon sok mindent meg tudunk beszélni, egymást megismerni amire edzéskor nincs idő és mód.Kiegészítés a leírtakhoz még:

A 2014 októberi szokásos éves fizikai felmérőn 8 pont híján maximumot hoztam! Az "XXL-es korszakomban" ahogy egy kollégám nevezett, már örültem ha 90-95pontot elértem a 125pontos maximumból! A felülések és a fekvőtámaszok úgy mentek, mintha csak bemelegítettem volna. Ez persze közös sikerünk!


Tovább

Németh Imre

Mielőtt elkezdtem a kettlebell edzésre járni, már hónapok óta kerestem azt a sportolási formát, - lehetőséget, amely segítségével egyrészt fittebb lehetek, másrészt karban tudom tartani az izmaimat. Többé-kevésbé rendszeresen biciklizek, de ezt nem mindig teszi lehetővé az időjárás, ezért mindenképpen valami kiegészítő mozgásformát akartam keresni.Egy alkalommal felkerestem az Emotion Fitness edzőtermet, ahol az ottani lehetőségekről érdeklődtem, akkor láttam meg a szórólapot amely egy induló kettlebell csoportról értesített. Az edzésforma nem volt ismeretlen számomra, mivel a fiam már haladó szinten űzi ezt a sportot, engem is hívott már, de nem akartam vele egy csoportba járni- kezdő szintű meg akkor nem indult- ezért egy gyors döntéssel jelentkeztem is.Azóta bebizonyosodott, hogy jó döntés volt, mivel ülő munkát végzek és emellett sok esetben naponta 200-300km-t vezetek,ezért gyakran fájt a hátam, a derekam. Azóta ezek a panaszaim teljesen megszűntek, javult a testtartásom, az izmaim is tetszetősebbek lettek .Érdekes módom a testsúlyom 2 kilóval nehezebb lett, de ennek ellenére kb. egy éve vett nadrágjaimat már csak övvel tudom hordani. A nyáron két hosszabb (egy-egy napos) biciklitúrán vettem részt,- az egyik 105, a másik 140km hosszú volt,- amelyet minden gond nélkül letekertem, köszönhetően az edzésnek, mivel az a tapasztalataim alapján, a fent említett előnyein kívül javítja az erőnlétet és az állóképességet!Mindezeken felül az sem elhanyagolható, hogy az edzés alatt egy jó hangulatú társaságban vagyok, ahová mindig szívesen megyek.


Tovább