https://www.kettlebellveszprem.hu/

Nekem kimondottan jó élményeim vannak az edzésekről. Nem csak fizikai fejlődést kapok tőle, hanem egyben szellemi és mentális kikapcsolódást is jelent. Többféle sportággal is próbálkoztam korábban, de a kettlebell, a maga sajátosságaival és különleges edzésformájával nagyon megfogott, illetve érdekessé és megunhatattlanná tette számomra ezt a sportágat.

Persze kell ehhez a jó hangulat is, amit szintén megtaláltam az itteni közösségben.

Az edzések minden izomcsoportot megmozgatnak, segítenek a hivatali munkám által okozott problémák (hát, gerincfájás; rossz testtartás, stb.) megelőzésében, illetve azok megszüntetésében. A speciális eszköz által végzett edzés sokkal élvezetesebb, és nagyobb kikapcsolódást nyújt nekem, mint egy átlagos konditermi edzés, erősítés. Persze néha az is kell, de én már a kettőt egymás kiegészítéseként végzem, mert másképp már nem tudnám elképzelni a sportolást.

A kettlebell egyszerű, de mégis bonyolult; néha könnyű, de sokszor nehéz. Nehéz megfogalmazni, hogy mit is jelent ez nekem, röviden azt tudnám mondani, hogy az ember minden edzés után úgy érzi, hogy érdemes volt eljönni, megint sikerült fizikálisan elfáradni, és szellemileg felfrissülni. Sokan kipróbálják, néhányan abba is hagyják, de aki marad, az évekig nem tudja abbahagyni, mert már hiányozna neki az a fizikális és mentális töltet, amit az egy órába sűrített edzés ad neki.

Nekem ezt jelenti a kettlebell.